Sivut

24.4.2015

Perhanan porsas

Meneehän se arki-ilta lääkärilläkin.

Valo on imuroinut pienestä lähtien kaiken syötävän, mitä ulkoa on vain löytynyt. Kaninpapanat, sorsille tarkoitetut pullanpalat ja hodarikääreet, kaikki maistuu. Tällä kertaa Valon aarre oli vähän riskialttiimpi löydös: iso kasa suikaloituja makkaranpaloja.

Olimme lenkkipolulla hölkkäämässä ja Valo halusi mennä metsään. Annoin sen mennä ja jatkoin itse eteenpäin. Kun Valoa ei kuulunutkaan takaisin, ajattelin vain että voi perhana. Se löysi jotain syötävää.

Ja tosiaan, lopulta Valo palasi posket pullottaen ja sitten se oksensi osan löytämistään makkaroista ulos. Tässä kohtaa iski pieni pakokauhu: kuka vie keskelle metsää kasan makkaraa? Ovatko ne myrkytettyjä?

Äkkiä kotiin ja suolaa naamaan, mutta oksennusta ei kuulunut. Soitto päivystykseen ja lääkärille. Ja siellähän sitten loppuilta rattoisasti kuluikin - odottaessa, että Valo oksentaa loputkin makkarat ulos.

Valo sai lopuksi lääkehiiltä, joka onnesti maistui hyvin sekin. Vaikka koko juttu ärsytti, harmitti ja huoletti, päällimmäiseksi fiilikseksi jäi huojennus. Onneksi ei käynyt mitään. Voihan se olla, että joku oli viattomin aikein tuonut vanhentuneet lihat elikoiden syötäväksi. Oli miten oli, en halunnut ottaa riskiä.

Voi minun pientä porsasta. Elämä olisi varmaan aika paljon helpompaa, jos ei olisi aina niin vietävän nälkä.


6 kommenttia:

 1. Voi ei! Onneksi ei käynnyt mitään. Tuota minäkin pelkään myös, kun meidänkin tolleri syö ihan kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Joo, tarkkana saa kyllä näiden ahmattien kanssa olla.

   Poista
 2. Hui kamala! Vähän kyllä tuollainen mietityttää, että kuka nyt lihaa kuskaisi keskelle metsää ellei metsästäjät ole kyseessä..meilläkin koirat hotkii kyllä kaiken sisäänsä pupunpapanoista lähtien - etenkin Hertta on ihan vahdittava, kun on vapaana. Viime kesänä se hotkaisi paalikääreen sisäänsä, onneksi kuitenkin saatiin se ulos kurkun kautta, sillä muuten ois ollut suolitukos taattu. Kyllä siinä iski säihkähdys ja pelko koiran kohtalosta :/

  Onneksi teillä oli onni matkassa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tuokin paikka oli sellainen, missä ei metsästäjät liiku, joten pistää kyllä miettimään. Ai että, onneksi olitte tarkkana ja saitte paalikääreen pois! Meillä oli ehdottomasti onni matkassa, nopean reagoinnin takia mitään ei varmaan olisi sattunut vaikka myrkkymakkaroita olisikin ollut. Se jääkin mysteeriksi, mitä makkarat oikeasti sisälsivät.

   Poista
 3. Huh onneks ei käyny mitään! Vähän kyllä pelottaa tommoset koska ei kukaan nyt jätä muutenvaan makkaroita metsään.. :/ L&C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :/ Ihmeellistä touhua kyllä, tuokin paikka kuulemma sellainen, että sieltä on useamminkin löytynyt makkara poikineen...

   Poista