Sivut

Valo

Nimi: Always Happy Leo Lion, Valo
Rotu: Novascotiannoutaja
Syntymäaika: 8.4.2010
Sukupuoli: Uros
Väri: Punainen valkoisin merkein
Koko: 52 cm / 19 kg

Valo saa kaikkien suut kaartumaan hymyyn pelkällä olemuksellaan. Aina, kun joku ystävällismielinen henkilö kävelee vastaan, alkaa Valolla vaistomaisesti häntä vispaamaan. Valo on tyypillinen novascotiannoutaja: se on todella hyväntahtoinen ja sosiaalinen, mutta oma perhe on sille selkeästi kaikkein tärkein.


Paras hetki Valon päivässä on varmasti aamu. Silloin se pistää päänsä sängyn reunalle ja vispaa hännällään lipastoa vasten. Se on aina yhtä onnellisen oloinen, kun uusi, mielenkiintoinen päivä on aluillaan.

Valon alter ego paljastuu, kun se oleskelee sisätiloissa vailla tekemistä. Se näyttää totaalisen masentuneelta ja synkeältä ja huokailee kuin sen harteilla olisi kaikki maailman murheet. Sillä, onko sen kanssa juuri tehty kolmen tunnin metsälenkki vai ei, ei ole merkitystä.

Harrastamme Valon kanssa agilitya, ja kisauramme korkkasimme tammikuussa 2014. Nyt kisaamme tasolla maksi 3 ja tavoitteena on vielä jonakin vuonna päästä mukaan SM-kisoihin. Tokoa harrastimme vajaan vuoden verran, mutta se ei ollut meidän juttu.

Valo kastroitiin huhtikuussa 2013. Pääsyynä leikkauspöydälle viemiseen oli tytöt. Ne ihanat narttukoirat, ketä Valo ei vain voinut vastustaa. Varsinkin agilitytreenit olivat koetuksella, kun hyppyjen ja putkien sijaan Valoa kiinnosti yleensä ihan muut jutut. Kastroinnin jälkiseuraamuksista voi lukea täältä, täältä ja täältä.

Jos haluat tietää novascotiannoutajasta lisää rotuna, suosittelen lukemaan tämän postauksen.

Lue myös:

9 kommenttia:

 1. Hei!

  olemme poikaystäväni kanssa myöskin hankkimassa tolleria niin mistä te olette tämän söpöliinin hommannut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Onneksi olkoon, tollerit ovat aivan mahtavia koiria :) Omaa tolleria etsiessämme löysin allaolevasta linkistä muutaman pentueen: http://www.tollerit.fi/pentuvalitys/pentuvalityslista/

   Kannattaa käydä katsomassa, siellä vaikutti nytkin olevan monta pentuetta!

   Sivua katsottuani soitin yhteen kenneliin. Hetken juteltuamme kasvattaja antoi minulle tuttunsa puhelinnumeron, jolla oli juuri syntynyt kolme tolleripentua, koska katsoi, että ne sopisivat kaltaisillemme noviiseille paremmin. Tältä kasvattajan tutulta me lopulta haimme Valon :)

   Poista
 2. Hei mistä kennelistä Valo on? :) Yritin ettiä mut en tiiä lukeeks missää vai enkö vaan huomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä lue missään ja sille on myös hyvä syy - Valo ei ole mistään kennelistä vaan yksityiseltä kasvattajalta! Sen sijaan sekä Valon isä että emä ovat Hedera'sin koiria.

   Poista
  2. Kennelnimi on Always Happy.

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=ALWAYS%20HAPPY&R=312

   Poista
 3. Kuulostaa kyllä niin tutulle. :D Meidänkin neiti on melkoinen pellehermanni ja saa taatusti ihmiset nauramaan. Teksti oli paikoitellen niin samanlainen, varsinkin tuo sisälläoleminen! 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mainiota että täältä löytyy muitakin mahdottomuuksia!

   Poista
 4. Moikka! Eksyin tänne blogiin sun jättämän kommentin kautta! Huomasin nuo aiemmat kommentit tällä sivulla ja menin katsomaan koiranetistä, niin samoja sukulaisia löytyy sukutaulusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tervetuloa! Hauskaa että löytyy sukulaisia :) Pepissä ja Valossa on kyllä vähän samaa näköä, molemmista näkee että ne ovat Hedera'sin klaanista.

   Poista