Sivut

9.1.2014

Pentuaika kuvina

Aloitin blogin Valon ollessa jo aikuinen, joten täällä ei ole kauheasti pentukuvia pyörinyt. Mutta voi jumantsuikka, että niitä pentuajan kuvia riittää täällä omissa arkistoissa! Ajattelin julkaista muutaman suosikkikuvani. Tunnisteella pentu löytyy muutama kuva lisää Valon pentuajoista.


Ylläoleva kuva on otettu sinä päivänä, kun Valo tuli kotiin. Tässä sillä on vielä ihan kirkkaansiniset silmät, niin kuin pennuilla yleensä. Nyt silmien väri on muuttunut ruskeaksi.Pidimme Valon pedin alla tuollaista suojaa vahinkoja varten. Valo ei kylläkään tehnyt tarpeitansa kertaakaan suojien päälle, vaan aina siihen viereen, tai vaihtoehtoisesti matolle.

Valon peti oli myös vuorattu pyyhkeillä ja vilteillä, jotta se olisi sopivan kokoinen. Silti se oli aika reilu. Nyt pedissä ei ole muuta kuin siihen kuuluva tyyny, ja se on pikkuisen liian pieni.Valo ja Pyry. Havannankoira Pyry oli Valon tavatessaan jo 14-vuotias koiravanhus, eikä se arvostanut lainkaan ympärillä hääräävää riehakasta tollerinpentua. Tällä kaksikolla oli aina omat kiistansa, mutta muutamina harvoina hetkinä ne osasivat jopa arvostaa toisiaan. Pyry oli lapsuudenkotini koira, ja se nukkui pois elokuussa 2012  vain paria viikkoa ennen kuin se olisi täyttänyt 16.
Kulmakunnan pentujengi. Etenkin labbis oli Valon mieleen. Ne olivat melkein päivälleen samanikäisiä ja leikkivät viikoittain yhdessä. Labbis oli meillä myös kerran hoidossa. En muista päivästä muuta, kuin että olimme ulkona lähes koko ajan, koska sisällä matot rullaantuivat ja vaasit kaatuilivat.

Pentukuvat ovat kyllä petollisia. Pörheitä pikkuhauvoja katsellessa sitä unohtaa kaiken muun. Kuten ajantajun. Minun piti käydä kaupassa jo tunti sitten, mutta jumituin katsomaan näitä kuvia ja muistelemaan niitä aikoja. Valo oli välillä ihan mahdoton riiviö, mutta koska se oli mielestämme niin söpö, sai se paljon anteeksi.

No jaa. Kyllä Valo vieläkin saa anteeksi vaikka ja mitä, vaan koska se osaa olla nii-in suloinen.

10 kommenttia:

 1. No voi ei miten suloinen toinen on ollut :') Ja onhan se tietysti edelleen! Tosi ihania noi painikuvat, on aina niin kivaa ja helppoa jos läheltä löytyy sopivaa leikkiseuraa pennulle. Kuvat ovat todellakin petollisia, ei näy teräviä hampaita tai loputonta siivoamista. Ja vielä kuvien katselua pahempaa on mennä "ihan vain katsomaan" pentuetta jos on edes hypoteettinen mahdollisuus ottaa sieltä koira...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä tosi kätevää kun naapurustossa asui muutama samanikäinen koira silloin, kun Valo oli pieni. Apua, pentuetta ei voi kyllä mennä vain katsomaan :D Sieltähän se napsahtaa koira jos toinenkin mukaan!

   Poista
 2. En kestä, ihania kuvia! <3 Varsinki toi, missä Valo seisoo tuon puiston penkin vierellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Osasi se vaan olla aika söpö pienenä.

   Poista
 3. Apua! Älyttömän söpö pentu. Ja isonakin tosi nätti! Tollereitakin on aika hassun näköisiä (meillä on ollut yksi hassun näköinen, toki ihana koira muuten), rotu taitaa kyllä olla ulkonäöllisesti " tasaantunut" -80-90-luvun alkuajoista. Tollasen vois vielä joskus taas haluta....ei noita pentukuvia kyllä kestä katsoa, liian söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo kiittää! Tollereita on tosiaan tosi monen näköisiä. Ja joku vielä sanoi minulle kerran, että kaikki tollerit näyttävät ihan samalta!

   Poista
 4. voi miten söpö! Nyt tuli sitten taas pentukuume, en olekkaan todella pitkään aikaan pitänyt sylissä tuollaista ihanan pörröistä pentua jolla on vielä siniset silmät :') Jos nyt kuitenkin antaisi vielä pari vuotta noiden meidän kakaroiden kasvaa ennen kuin alkaa miettiä seuraavaa, vaikka halu olisikin suuri..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, pahoittelut pentukuumeen aiheuttamisesta! Minäkin ottaisin kyllä heti toisen koiran, jos vaan olisi enemmän rahaa ja aikaa. Sitä luultavasti aina vaan haluaisi ottaa yhden lisää :)

   Poista
 5. Oli täälläkin yks neiti ihan höpönä kun katseli noita pöwwöisiä pentukuvia. Minäkin joskus masokismitunteissani jään katselemaan Magin pentukuvia ja etenkin videoita...hetkeksi se pentukuume nostaa päätään ja sitten kun katsoo tuota roikalaa niin toteaa että "ei...ei vielä." :D

  VastaaPoista