Sivut

19.12.2013

Vitsit vähissä

Huomenna on tärkeä päivä. Valmistun koulusta.

Pidän pienen kahvihetken perheelleni, ja sitä varten olen siivonnut koko tämän päivän. Iltapäivällä, kun oli Valon lenkin aika, olin jo ehtinyt siivota ja kotona oli kerrankin täysin raikasta ja puhdasta.

Niin, siis nimenomaan oli.

Lenkillä Valo rymysi vapaana, enkä käsittänyt että se koituisi kohtalokseni. Kun minä kävelin eteenpäin, Valo ilmeisesti löysi jonkinlaisen ojanpenkan, missä se sitten kävi vähän uiskentelemassa. Minä en tätä huomannut kuin vasta kotona.

Kun pääsimme lenkiltä takaisin sisälle, kuivasin Valon tassut ja ihmettelin, että haiseeko Valon pyyhe tosiaan noin pahalta. Heitin pyyhkeen pyykkikoriin. Pistävä haju kuitenkin seurasi minua minne meninkin, ja huomasin että myös koira käveli uskollisesti vanavedessäni.

Yksi plus yksi on kaksi, se pitää hyvin usein paikkansa. Tutkin Valon, ja lopulta löysin hajun syyn. Valon oikea korva oli täynnä jonkinlaista ruskeaa mätää. Siis nimenomaan mätää, niin pahalta se haisi. Vein Valon pesuun. Valon korvaa tietysti kutitti, kun se oli täynnä liejua ja vettä, ja se ravisteli koko ajan niin, että kaikki liejut lensivät ympäri kylpyhuonetta.

Pesuepisodin jälkeen Valo käveli koko kodin ainoalle valkoiselle matolle, oksensi siihen sitä samaa liejua ja meni nukkumaan. Minä vein maton kylpyhuoneeseen pestäväksi ja tunsin itseni hyvin pieneksi.


No, nyt täällä on onneksi taas siistiä. Mutta että raikkaan tuoksuista, siitä en menisi vannomaan.

Yleensä minua ei harmita tällaiset tapaukset juurikaan, eikä tämä ole poikkeus. Koirataloudessa sitä vaan tottuu siihen, ettei mikään ole koskaan täydellistä, vaan jossain leijuu aina karva jos toinen. Enkä minä haluaisikaan olla täydellinen.

Sillä siitähän se elämä pääosin koostuu: uurastuksesta, onnistumisen hetkistä - sekä silloin tällöin pienestä määrästä liejua.

4 kommenttia:

 1. Oi kauhea, tätä on siis meilläkin tiedossa!? :-D
  Päivän vanhana tolleripennun omistajana jätän nyt ensimmäistä kertaa viestiä, vaikka lukemassa olenkin käynyt jo pidempään.

  Kiitos sinulle ihanasta blogista! Käyn täällä varmasti jatkossakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, parasta varautua vaan liejuntäyteisiin hetkiin ;)

   Ja voi ihanaa, onneksi olkoon mahtavan rodun valitsemisesta! Teillä on takuuvarmasti monta hyvää hetkeä tulossa :)

   Poista
 2. Voi, että, osasitpa hyvin tiivistää muutamaan kappaleeseen sen, mitä tämä oikeasti on. Hahaa! Mikähän saa meidät koiranomistajat päivä toisensa jälkeen siltikin rakastamaan koiriamme ja valitsemaan arjen, joka on täynnä... jos jonkinlaisia yllätyksiä. Juuri silloin, kun koko koti on pesty alusta loppuun saakka tulee yleensä joku mädältä haiseva koira ja oksentaa valkoiselle matolle, ja menee sitten tyytyväisenä nukkumaan. Niin. Sellaista tämä tosiaankin on.

  Oikein riemukasta joulun aikaa teille! Toivotaan, että joulun aika ja uusi vuosi on täynnä iloisia sattumuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta onneksi niitä hyviä hetkiä on vähän enemmän kuin niitä liejuntäyteisiä :D Kiitos paljon ja oikein iloista ja maistuvaa joulua myös teille!

   Poista