Sivut

27.12.2013

Kuukausi kuukaudelta

Listasin meidän vuotemme kohokohdat kuukausi kuukaudelta. Kun muistelen kulunutta vuotta, tulee sellainen olo, että se on ollut melko tapahtumarikas. Niin hyviä kun huonojakin asioita on tullut vastaan, mutta päällisin puolin vuodesta 2013 on jäänyt varsin hyvä mieli.

Tammikuu
Kävimme eläinlääkärissä Valon hampaiden takia. Niissä on jonkin verran hammaskiveä, ja ajattelimme että ne olisi hyvä puhdistaa. Koko tapahtuma oli aavistuksen hävettävä, koska eläinlääkäri katsoi Valon hampaita, sanoi "nehän on ihan valkoiset" ja lähetti meidät kotiin. Onneksi hän ei veloittanut meiltä mitään!

Helmikuu
Vietimme "pikkujoulua" agilityseurakavereiden kanssa. Valo vietti ystävänpäivää uuden toverinsa Mörön kanssa. Mitään sen erityisempää ei oikeastaan tapahtunut. Alkuvuosi menee yleensä pienessä sumussa, koska on niin kylmää ja lumista. Yritän vain selvitä päivästä toiseen, juoda paljon teetä ja käyttää villasukkia.

Maaliskuu
Pääsiäslomalla kävimme mökillä. Tassuttelimme järven jäällä pitkiä matkoja. Kairasimme jäähän reiän vedenottoa varten, ja Valosta oli hurjan hauskaa juoda vettä nimenomaan siitä reiästä. Oma juomakuppi pysyi koskemattomana.

Huhtikuu
Valo täytti 3 vuotta ja minä 23 vuotta. Huhtikuussa Valo myös kastroitiin. Tämä oli varmasti koko vuoden isoin tapahtuma. Parhaiten päivästä muistan sen, kun Valo oli vielä ihan lääketokkurassa. Se oli ihan raukka eikä tajunnut mistään mitään. Paitsi sitten, kun avasin eteisen kaapin oven, missä pidämme Valon luita, herkkuja, ruokaa ja muita tarpeita. Viimeisillä voimillaan koiranraato raahautui etutassujen turvin luokseni. Sitten se rojahti siihen, keskelle eteistä, kun ei jaksanutkaan enää liikkua.

Toukokuu
Toukokuussa tuli kesä! Nautimme lämpimästä ilmasta ja ulkoilimme paljon. Toukokuu oli myös todella kiireistä aikaa koulussa. Järjestin muutaman koulukaverin kanssa paneelikeskustelun pentutehtailusta. Tilaisuus oli todella mielenkiintoinen, ja siihen osallistui jopa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Aloin myös kirjoittamaan lopputyötäni. 

Kesäkuu
Aloimme treenata agilitya monta kertaa viikossa. Osallistuimme ensimmäisiin kisoihimme, jotka olivat seuran sisäiset. Tulimme koko seuran kesken toisiksi! Juhannuksen vietimme rennosti mökillä, ja Valo oppi - vihdoin ja viimein - uimaan. Kävimme myös katsomassa agilityn SM-kisoja, ja minuun puri pahanlaatuinen agilitykärpänen.

Heinäkuu
Osallistuimme ensimmäisiin seuran ulkopuolisiin agilityn möllikisoihin ja voitimme. Kovat agitreenit jatkuivat. Olimme usein kaksitaan Valon kanssa kentällä, ja minä raahasin keinua ja muita esteitä yksin radalle, kun Valo katsoi vierestä. Heinäkuussa mökkeilimme paljon, ja kävimmepä myös ravintolassa Valon kanssa. 

Elokuu
Osallistuimme toisiin agilitykisoihin, jotka voitimme myös. Olin ihan fiiliksissä. Elokuussa aloitimme remontin kotonamme. Maalasimme eteisen ja olohuoneen seinät ja katot sekä keittiön kaapit. Kyllästyimme kaikki maalilta haisevaan kotiimme ja lähdimme muutamaksi päiväksi mökille evakkoon. 

Syyskuu
Työharjoitteluni alkoi, ja Valo jäi pitkästä aikaa yksin kotiin. Ensimmäisenä työpäivänä kerroin, että minulla on koira. Työkaverin silmät kirkastuivat ja hän sanoi, että voin tuoda sen koska tahansa töihin mukaan. Tiesin siitä päivästä lähtien, että tämä työpaikka on ihan mahtava. Agilitytreenit talvihallilla alkoivat. Halli on eri kuin viime vuonna, mutta oikein sopiva. Hallin vieressä on iso metsikkö, mutta siellä on pieneläimille tarkoitettuja loukkuja, eikä koiria voi oikein ulkoiluttaa siellä.

Lokakuu
Lokakuussa oli paljon työkiireitä ja Valo jäi vähemmälle huomiolle. Tasaisin väliajoin otin lenkille mukaan lelun, ja joka heiton myötä myös osa stressistä katosi.

Marraskuu
Ei vieläkään lunta! Muutamana päivänä pyrytti pieniä määriä, mutta lumet sulivat sitä mukaa kun ne maahan laskeutuivat. Pidennetystä syksystä innostuneena kävimme mökillä. Aloitin pääsykokeisiin lukemisen.Joulukuu
Valmistuin koulusta. Vietimme joulun mökillä, ja oli aika sateista ja pimeää. Silti joulu oli mielestäni todella kotoisa ja lokoisa. Valo sai lahjaksi noin tsiljoona pehmolelua, joista yksi ehti jo hajota. Minä sain lahjaksi muun muassa suklaata, agilitykengät ja leffaliput.

Uutta vuotta vietämme luultavasti kotona. Käymme katsomassa parit raketit ja syömme hyvin, ehkä katsomme jonkin elokuvan. Siinä on hyvän uuden vuoden ainekset, ainakin minusta.

7 kommenttia:

 1. Paljon ehtii vuodessa tapahtua :) Tämä oli tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kyllä ihan mukiinmenneeltä vuodelta jos ei lasketa lumettomuutta mukaan. :) Toivotaan, että alkuvuodesta saataisiin kunnon hanget!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, viime vuosi oli kyllä hyvä :) Niinpä, saas nähdä milloin sitä lunta oikein tulee! Toistaiseksi ei ainakaan kauhean hyvältä vaikuta.

   Poista
 3. Jätimpä sulle haasteen :)
  http://heelervili.blogspot.fi/2013/12/mita-sinun-koirasi-on-kokenut.html

  VastaaPoista
 4. Mukava vuosi teillä ollut! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista