Sivut

12.12.2013

Kärhämää korteista

Joulukortit. Meillä on ollut tapana lähettää vuosittain joulukortit läheisimmille sukulaisille ja ystäville. Tänä vuonna halusin lähettää Valon kuvan, joten tilasin kortit netistä. Kun ne tulivat, näytin niitä M:lle.

Keskustelumme meni suurin piirtein näin.

- Eikö ookin hienot joulukortit!
- Siinähän on Valo.
- No niin on! Eikö oo kiva?
- Kuka nyt meidän koirasta haluaa kuvan?! Ihan hassua.

En ollut edes ajatellut sellaista vaihtoehtoa, että joku ei haluaisi joulukorttia, missä on Valon kuva. Koirakortithan ovat suloisia ja persoonallisia.

M perusteli kantaansa sillä, että jotkut menevät näissä koira- ja lapsikorteissaan vähän yli. Tarvitseeko omista koiristaan todella lähettää kuvat joka serkun kaimalle? Mitä jos vastaanottaja ei tykkää koirista? Onko se kettuilua lähettää koiran kuva vaikkapa omasta koirasta haaveilevalle, mutta allergiselle ihmiselle?

Minulle joulukortit taas ovat aina olleet ilon aihe. Sillä ei oikeastaan ole väliä, tipahtaako postiluukusta joulupukin, enkelin tai oman koiran/lapsen kuva. 

Pirskatti, olkoot kuva vaikka joulukinkkujen iloisesta sikermästä. Mukavinta on vain saada kortti ja huomata että sinua on ajateltu.

Joten, pienestä vastustelusta huolimatta, kaikki tuttumme saavat tänä vuonna Valon kuvan joulukortikseen. Se on lähetty hyvällä mielellä, ja toivon että kaikki sen myös vastaanottavat samoin ajatuksin.

8 kommenttia:

 1. Minusta nämä ovat hiukan verrattavissa lapsen kuvalla varustettuihin kortteihin. Ihan yhtä kiva idea. Koirakuvan kohdalla ehkä hiukan miettisin tarkemmin, kenelle lähettäisin sellaisen. Jos vaikka tietää että joku kaveri ei tykkäisi koirastani jostain syystä, en hänelle lähettäisi sellaista korttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Olet oikeassa. Välillä sitä saattaa nähdä oman koiransa tai lapsensa vaaleanpunaisen lasien läpi, eikä edes huomaa jos joku ei tykkää. Itse olen yrittänyt olla tosi tarkkana ja oikein tutkiskella, että tykkääkö joku tuttu nyt varmasti Valosta vai ei.

   Poista
 2. Me on tekastu aina molemmista koirista kortit, koska vähintäänki kaikki tykkää ainakin Maisasta, koska se on pieni (ja vanha ja viisas) :) Tuikusta on mennyt sitte kuvia enempi koiraihmisille ja muutenki semmosille, jotka tuikusta oikeesti tykkää. Tuikku kun on vähän häslä ja ei aina koirattomien mielestä niin herttainenkaan :D

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä mikä tahansa itse tehty kortti on aina kiva, lapsi- ja koirakortit mukaanlukien. Vastaanottaja joko tykkää tai ei tykkää, se on sen ongelma, asiahan on kuitenkin lähettäjälle tärkeä ja rakas. Vaikka ei tykkäisi koirista tai lapsista, niin siinähän tulee samalla kuulumiset ihmisille joita näkee harvemmin. "Meillä on näin söpö koira" tai " meidän lapset ovat kasvaneet ja ovat jo näin isoja". Aina se pahvisen kaupan kortin voittaa. Minä ainakin arvostan suuresti jos on nähtyy vaivaa ja tehty omannäköinen kortti askartelemalla tai valokuvasta, ottaisin ilolla vastaan tollaisen kortin jossa on ajatus mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, komppaan täysin. Itsetehdyissä korteissa on kyllä aina se ajatus mukana, toisin kuin välttämättä suoraan kaupasta hankituissa massakorteissa.

   Poista
 4. Mä olin tulossa sanomaan samaa, että minäkin arvostan enemmän itsetehtyjä kortteja vaikka niissä sitten olisi koiran, siilin tai kalan kuvia lapsista puhumattakaan. Myönnettävä on, että toisinaan ärsyttää saada niitä Tiimarin 10kpl massakortteja, varsinkin jos sattuu osumaan kolmekin samanlaista omalle kohdalle. Itsehän saan aina broidin vaimolta perinteisen joulukortin, jossa heidän koiransa on tonttulakki päässä.

  Mä en tänä vuonna ottanut mitään kuvaa, osaksi siksi, ettei lunta ollut ja viime vuoden kuvat on - no, viime vuoden kuvia. ;) Ensi vuonna sitten, ehkä. Teillä on kuitenkin osuva ja talvinen kuva Valosta tuossa kortissa. Voit sanoa M:llä, että netti on hänen kanssaan eri mieltä ja itse olisin ollut tyytyväinen saamaani Valo-korttiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota että täältä löytyy samanhenkisiä! Kerroin M:lle, mutta se vaan tuhahti. Tuo Valon kuva on onneksi tältä vuodelta, tammikuulta muistaakseni :D Ihan kuin uusi siis.

   Poista