Sivut

14.12.2013

Mitä antaa koiralle joululahjaksi kun raha on vähissä?

Tänä vuonna toivon joululahjaksi suklaata, hyvää mieltä ja lämpöisiä kelejä.

Valo taas toivoo joulupukilta lähinnä paljon paketteja. Olkoot sisällä vaikka sahanpurua, mutta paketteja pitää olla paljon. Parasta nimittäin on pakettien avaaminen. Vaikka Valolle kelpaisikin sahanpuru, annan sille silti myös ihan oikeita lahjoja.

Opiskelijataloudessa joululahjojen ostaminen vaatii kekseliäisyyttä. Olen kyllä aina ollut tarkka rahasta, emmekä ole koskaan tuhlanneet Valoon mitään älyttömyyksiä. En oikeastaan edes pidä shoppailusta. Minusta on kurjaa ostaa uutta, jos vanhallakin pärjäisi. Tai jos tavaran voisi hankkia käytettynä.

Joululahjat ovat silti minun heikko kohtani.

Voi, miten olisi mukavaa ostaa Valolle ainakin uusi älypeli, jonkinlainen kongi ja uusi, nykyistä kauniimpi ruokakippo. Mutta tarvitseeko Valo näitä asioita todella? No, ei.

Koska lahjoissa Valolle enemmän on enemmän ja paketteja pitää olla ISO KASA, ajattelin että nyt jos koskaan tarvitaan luovuutta. Ja sitä onneksi löytyi, ainakin riittävissä määrin.

Onnistuin nimittäin pitämään kulut nollissa Valon joululahjahankinnoissa. Möin muutaman vanhan koiranlelun eteenpäin. Näillä rahoilla ostin sitten neljä käytettyä pehmolelua (yhdessä tosin vielä laputkin kiinni, joten lienee ihan uusi). Vaikka lelut ovat jo jonkun muiden leikkimiä, ne ovat siistejä ja varmasti mieluisia koiralle. Rahaa jäi vielä yli, ja sillä ostan luita ja muita herkkuja.


Valo on myös aina saanut sukulaisilta lahjoja, joten lahjavuori on ainakin viime vuosina ollut iso.

Kaikki koiranomistajat eivät tietysti lahjo koiraansa millään tavalla. Sekin on ihan ymmärrettävää, ja olisipa muuten tämäkin ongelma aika vähällä vaivalla ratkottu.

Mutta niin. Valo tykkää pakettien avaamisesta ja minä tykkään pakettien antamisesta, niin mikäs siinä sitten. Ajattelin kirjoittaa tähän, että ehkä sitten ensi vuonna Valo saa ihan uudet lelut. Mutta toisaalta, tuskin saa.

Käytetyt lelut ovat nimittäin ihan yhtä hyviä kuin uudetkin.

8 kommenttia:

 1. Mä voisin paketoida pahvilaatikoita vähä joka piskille :D ne ku tykkää repiä, mutta ei niin sisällöstä ymmärrä :D

  VastaaPoista
 2. :) Tosi hyvä idea , itse en koiraa lahjo muuten kuin herkuilla . Patu ymmärtää ehkä parhaiten niitten päälle .

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi sinulla. Jäänkin seurailemaan teitä!
  Osaat kertoa asioista mielenkiintoisesti ja tekstisi eivät ole liian pitkiä, jotta tälläinen kärsimätönkin kaikkitännehetinyt- ihminenkin jaksaa lukea :D

  Vastakarvaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kommenttisi piristi paljon :) Olen itsekin vähän siitä kärsimättömästä päästä, niin en malta edes kirjoittaa niin pitkiä tekstejä!

   Poista
 4. Miekin olen miettiny mitä tuolle karvakorvalle hommaisi jouluksi, mutta meidän porukat on hankkinu jo muutaman lelun, joten taidan itse tyytyä ostamaan vain aattoillaksi jonkun hyvän luun ja antaa koko vuoden edestä rakkautta! :D Viime vuonna pakettien avaus oli vähän booring Pablon mielestä, saa nähdä mitenkä tänä vuonna käy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden rakkaudet kuulostaa varsin hyvältä :D Jännä ettei Pablo tykkää pakettien avaamisesta, ajattelin että kaikki tollukat ovat samanlaisia pakettihirmuja!

   Poista