Sivut

12.1.2015

Suurten kysymysten äärellä

Vuosi on alkanut rytinällä ja minä olen luvannut olla parempi ihminen. Olen mm. lopettanut karkinsyönnin, kunnostautunut saliharrastuksen parissa ja hakeutunut hyväntekeväisyystyön pariin. (Heh, näin tarkemmin ajateltuna nämä on kuin suoraan iltapäivälehden kliseisimmät uudenvuodenlupaukset -listauksesta. Puolustuksen sanana nämä eivät kuitenkaan ole olleet niitä, uudenvuodenlupauksia, vaan loppiaislupauksia. Täysin eri asia.) Kaikkien näiden suurten ajatusten keskellä yksi asia on pysynyt aika pienenä.

Nimittäin Valo.

Se ei juurikaan pidä meteliä itsestään. Se vain tallustelee vieressä, vähän tökkii jäätä käpälällään ja syö muutaman kaninpapanan. Sisällä se menee väsyneenä kylpyhuoneeseen ja vielä väsyneempänä omaan koppaan. Niin sitä alkaa ajattelemaan, että mitä tuon koiran päässä oikein liikkuu. Kaninpapanat ja koirakaverit vai elämän suuret kysymykset?

Olen aina pitänyt Valoa viisaana koirana. Se osaa piristää juuri oikeilla hetkillä ja nauttia pienistäkin asioista. Toisaalta, Valo on aitoon tolleritapaan myös äärimmäisen höntti hurtta. Se saattaa juosta päin seinää tai kiertää puuta jatkuvasti väärään suuntaan.

Se taitaa kyllä olla aika hyvä tasapaino: vähän maailmanparantamista ja aika ajoittan, vähän kaninpapanaa.

6 kommenttia:

 1. Kaninpapanat <3 Meillä maistuu sekä kanin että marsun papanat. Heppojenkin "papanat" uppoaa, varsinkin talvella jäätyneet sellaiset ovat huippuja, niitä voi piilotella pitkin pihojakin, kuvitella että ne on suuria aarteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hevosenlanta se vasta aarre onkin! :D Valo on onneksi rajoittanut herkutteluhetkensä kaninpapanoihin, vaikka saisi kyllä mun puolesta nekin jäädä väliin.

   Poista
 2. Koirakavereita ja kaninpipanoita, mitäpä muuta sitä nyt koira elämäänsä tarvitsee? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Nämä ne vasta todellista viisautta ovatkin :D

   Poista
 3. Nyt oon kyllä kade jos pystyt olee syömättä karkkia. :D Mä pystyin kaks viikkoa olemaan ilman sokeria ja sit menin ratkeemaan, möh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata vielä kauheesti kadehtia :D Mulla on vasta viikko takana, ja ei tää helppoa oo!

   Poista