Sivut

24.9.2013

Kuka menee lenkille?

Minusta on todella mukavaa, että meitä on on kaksi - minä ja M - jakamassa paitsi arkea, mutta myös Valon lenkityksiä. Yksin asuvalla koiranomistajalla on taatusti kädet täynnä töitä! Mutta välillä siitä, että meitä on kaksi, syntyy myös ongelmia.

Alussa melkein kiistelimme siitä, kuka saa mennä lenkille ja kävimmekin usein yhdessä ulkoilemassa. Jollen ihan väärin muista, taisimme vuorotella jopa hihnan pitämisessä! Käymme edelleen yhdessä lenkeillä, mutta paljon aiempaa harvemmin.

En siis todellakaan ajatellut, että tällaisestakin asiasta saisi revittyä ongelmia. Mutta mitä jos lenkkivuorot on unohdettu sopia ja jos molempia väsyttää aamulla? Mitä jos sovitut lenkit unohtuvat? Mitä jos toinen ajautuu kuin huomaamattaan menemään lähes kaikki lenkit?

Koska itse olen järjestelmällisyyden ystävä ja M hajamielisyyden uhri, keksimme tähän ratkaisun:


Toimii.

Meillä on jättimäinen tussitaulu makuuhuoneessamme, mistä myös tämä lenkkiaikataulumme löytyy. Yhtä hyvin tämä voisi tosin olla vaikka muistilappu jääkaapin ovessa. Aiemmin soittelimme tai tekstailimme toisillemme, että kenenkäs vuoro se nyt olikaan ja ehtisitsä mennä kun mä en ehtis. Iltaisin sovimme seuraavan päivän lenkit, mikä alkoi jossain vaiheessa puuduttamaan.

Lenkkiaikataulun teimme yhdessä, kalenterit käsissä. Aikataulu ei ole mitenkään absoluuttinen: jos tulee jotain, niin sitten vaihdetaan. Mutta kyllä tämä omaa suunnittelua ja aikataulutusta helpottaa. Viikonlopun aikataulut vaihtelevat sen verran usein, että olemme jättäneet sen pois aikataulusta.

Olisi todella mielenkiintoista tietää miten muissa kodeissa toimitaan. Siispä kysynkin: miten te sovitte, kuka menee lenkille?

9 kommenttia:

 1. Sillon kun asuin kotona, niin se käytti koiran aamulenkillä kenellä oli eniten aikaa (minä, veli ja äiti), iltapäivällä se kuka tuli eka kotiin ja illalla sitten vaihdellen. Välillä mä saatoin olla koiran kanssa koko iltapäivän ja illan tallilla, joten sitten riitti et joku käytti pissalla myöhään illalla. Tai jos äiti tuli kotiin yöllä, käytti hän koiran silloin pika pissalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kätevältä systeemiltä tuokin kuulostaa! Välillä yksinkertainen toimii parhaiten.

   Poista
 2. Voi kun kuulostaa ihanalta järjestelmältä! Meillä ei moinen aikataulutus käy, koska itse teen kolmivuorotyötä ja isäntä puolestaan ajaa työkseen laivaa ja on töissä noin 10 päivää putkeen. Isännän ollessa merellä joudun siis hoitamaan kaikki lenkit itse ja Urpo joutuu välillä olemaan koko yön yksin kotona.

  Sovimme jo suunnitteluvaiheessa, että jos otamme koiran, niin minä hoidan aamulenkin ja isäntä illat. Se on pitänyt aika hyvin. Emme ole juuri koskaan käyttäneet Urpoa lenkillä yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo systeemi kieltämättä aika hyvä. Ohhoh, teillä vaihtelee siis aika rajustikin lenkkivuorot töiden mukaan! Meilläkin minä menen selvästi enemmän aamulenkkejä ja puolestaan M menee enemmän iltalenkkejä.

   Poista
 3. Meillä minä teen kyllä pääosin kaikki lenkit, mies saattaa käydä pissattamassa päivällä tai illalla, jos pyydän. Tästä on kyllä pitänyt keskustella, että voisi edes pari kolme kertaa viikossa ihan oma-aloitteisesti viedä koirat ulkona käymään. Mutta siis tosiaan mies hoitaa ne 5-10min pissatukset, minä lenkitän. Töissä käydään molemmat ja itse käyn lisäksi vielä tallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no on sinullakin sitten kädet täynnä töitä! Ei ne lenkit näköjään aina jakaudu niin tasaisesti. Minullekin tosin sanottiin, että jos hankimme toisen koiran, saan minä hoitaa sen kaikki lenkitykset.

   Poista
  2. Meillä koiria on vaihtelevasti kaksi, näistä toinen on minun ja toinen on miehen ja miehen eksän yhteinen, joka sitten on vaihtelevasti meillä. Varsinkin silloin, kun on molemmat niin miehellä on ns suurempi velvollisuus käydä koirien kanssa ulkona, kun toinen on hänen.

   Usein toki otan koirat tallille mukaan, ratsastuksen ajan ovat autossa ja muuten saavat juosta vapaana. Blogista löytyy juttua meidän elämästä, kauppakoirakara.blogspot.com :)

   Poista
  3. Okei, no sitten tuon ymmärtää vähän paremmin. Pitääkin käydä katsomassa blogisi, en ole törmännyt siihen aiemmin! :)

   Poista
  4. Kivoja juttuja olet kirjoitellut blogiisi! Olisin mielelläni kommentoinutkin, mutta sitä ei pysty blogissasi tekemään. Onko se tietoinen päätös vai vahingossa jäänyt pois?

   Poista