Sivut

1.3.2013

Koirapuistoissa käyminen

Kun Valo oli pentu, kävimme melko usein koirapuistoissa. Löysimme samanikäisiä pentukavereita, ja niiden kanssa touhottaminen teki Valolle takuuvarmasti pelkkää hyvää. Valon sosiaaliset taidot kasvoivat kohisten sen päästessä harjoittelemaan käyttäytymistä muiden koirien kanssa.

Meillä on kuitenkin myös aika paljon negatiivisia kokemuksia koirapuistoista. Nykyään emme käy niissä lainkaan, varsinkaan, jos aitauksessa on tuntemattomia koiria.

Valon kimppuun on hyökätty ainakin kahdesti, molemmat tapaukset sattuivat koirapuistossa. Minun kimppuuni tuntematon koira on hyökännyt kerran, sekin tapahtui koirapuistossa. Lisäksi meille on sattunut lukuisia läheltä piti -tilanteita ja Valo on myös saanut koirapuistosta kennelyskän.

Mitään sen vakavempia vaurioita ei meille onneksi ole sattunut, mutta kaikki eivät ole yhtä onnekkaita. Keskisuomalainen kertoo kleinspitz Onnista, joka sokeutui koirapuistossa tapahtuneen hyökkäyksen takia.

Yksi ongelma taitaa olla se, että kaikki koiranomistajat eivät edes ymmärrä, että heidän koiransa eivät käyttäydy hyvin. Esimerkiksi kimppuuni hyökänneen koiran omistaja sanoi tapahtuneen jälkeen "tällastahan se on täällä koirapuistoissa".

Niinpä näyttäisi olevan.

Olisi mukavaa, jos koirapuistoissa voisi käydä kevein ja luottavaisin mielin. Nyt se ei todellakaan onnistu, ja minun mielestäni se on väärin.

2 kommenttia:

 1. Toi on niin totta, itsekin kävin koirani (tolleri-narttu) pentuaikana paljon koirapuistossa... Tutussa puistossa, pääasiassa tuttujen koirien kanssa. Meillekin alkoi yhä useammin tulla huonoja kokemuksia, valitettavasti aina tiettyjen rotujen/sekoitusten kanssa... Aluksi aloin välttelemään näitä tiettyjä rotuja, mutta nyt paikkakunnan vaihdoksen vuoksi olen jättänyt puistoilut kokonaan toisille, sillä etenkin täällä pk-seudulla näyttäisi olevan ihmisiä, jotka eivät osaa lukea (tai eivät välitä) koiriensa eleitä ollenkaan... Viimeksi, kun toinen koira kävi koirani päälle tämän omistaja vain sanoi, että "leikippäs nyt nätimmin"... Itse otin siinä vaiheessa koiran hihnaan ja lähdin pois ajatellen, että WHAAAAT, luuliko se tosiaan, että koira leikki :S Koirapuistot olis ihan täydellisiä paikkoja, jos siellä oikeesti kävis niitä koiria, jotka tulee varmasti muiden kanssa toimeen... Mutta tuntuu, että sinne tuodaan vain huonotapaisia koiria, joiden ainoa ulkoilu on juuri tuo puisto. Eihän tietenkään koskaan voi mennä täysin takuuseen miten kaksi koiraa tulee keskenään toimeen, vaikka olisivatkin sosiaalisia, mutta pääsääntöisesti hyvin sosiaalistettu koira tulee koiran ku koiran kanssa toimeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kuulla, että on samantapaisia kokemuksia! Koirien leikit voi tietysti välillä olla aika rajujakin, mutta kyllä sen ainakin omasta mielestäni huomaa helposti, että millon ei enää leikitä.

   Ja eihän niillä hyökkäävillä koirillakaan mukavaa ole. Kunpa omistajat vaan tajuaisivat sen...

   Poista