Sivut

9.3.2013

Karvasta asiaa

Kuinka paljon koirasta voi tippua karvaa? Vastaus on: tuhottomasti.

Minä olen harjannut lähes päivittäin ja hätäpäissäni jopa imuroinut tuota meidän karvakasaa. Mutta aina niitä irtokarvoja vaan tulla tupsahtelee.

Imuroin koko kotimme kolme päivää sitten. Nyt lattiat suorastaan lainehtii taas oransseista karvatupoista. Valon turkki on minusta kyllä todella kaunis, mutta tarvitseeko niiden karvojen todella uusiutua joka kolmas minuutti?

Olen myös miettinyt, että kuinka paljon koiraa voi ylipäätänsä harjata. Minä olen joskus harjannut Valoa jopa puoli tuntia, ja aina sitä karvaa vaan irtoaa. Siis voinko minä harjaamisellani saada tuon koiran kokonaan kaljuksi vai loppuuko se karvan irtoaminen jossain vaiheessa?

Tuo imurointi oli muuten oikeasti hyvä juttu. Aloitin todella pienestä imutehosta, jottei Valo säikähtäisi. Sitten vaan imuri koiran selkään ja namien syöttämistä tasaisin väliajoin. Imuri täyttyi, koira oli tyytyväinen ja minä myös.

Ehkä minä alankin siis imuroimaan koiraa lattioiden sijaan.

5 kommenttia:

 1. Kiva blogi sulla! Tykkään ulkoasustakin hirveesti. :)

  Ja kuulostaa niin tutulta, meillä sitä karvaa on sitten niin paljon että ei voi ymmärtää - lattia näyttää ihan harmaalta kun on täynnä pientä karvaa ja pohjavillaa vaikka kuinka imuroi!

  PS. Jään seurailemaan sun blogia, eli liityn lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon kehuista :)

  Joo, tämä karva-asia on kyllä ihan mahdoton. Pitäisi varmaan mätsätä lattia koiran turkin väriin!

  VastaaPoista
 3. Kiva kun kävit kommentoimassa!

  Meillä karvaa ei lähde, josta iloitsenkin aina muiden koiranomistajien tuskaillessa karvanlähtöä. Tosin Sellan peseminen on oma shownsa, jolloin välillä miettii, miksen voinut ottaa vaikka kiinanharjakoiraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä ja mukava kun tulit vastavierailulle!

   Hahaa! Lapsena perheellämme oli havannankoira ja muistan, että sen peseminen oli myös aikamoista taistelua. Kiinanharjakoira olisi tosiaan kätevä, tosin sitä pitää varmasti rasvailla tai suojata vähintään auringolta. Kaikilla koirilla ja niiden karvoilla taitaa olla omat juttunsa :)

   Poista
  2. Niinpä niin, ei ole koiraa karvoihin tai karvattomuuteen katsominen :)

   Poista