Sivut

6.1.2014

Voihan kontakti

Ensimmäiset viralliset kisat ovat ohi. Päällimmäisenä ajatuksena on vain, että voi vitsit niiden kontaktien kanssa. Jännitin kisoja aika paljon, ja ainoana tavoitteena oli, että kunhan ei tule hylkyä. Ja hylkyhän sieltä tuli.

Suoritus on kuvattu videollekin, tosin kännykällä, joten laatu on mitä on. Ainakaan minun mokailut eivät näy niin selvästi!Aloitimme radan heti riman tiputuksella. En heti tajunnut miksi Valo tiputti sen, koska Valo ei pudottele rimoja melkein koskaan. Ja sitten tajusin: samalla kun huudan Valolle vapautuskäskyn, oikein isken kättäni alaspäin. No. Läksy opittu.

Ensimmäisen hypyn ja pituuden jälkeen oli puomi, joka sujui hyvin. Seuraava kontakti oli keinu, ja minä yritin leikata takaa, mutta Valo hämmentyi eikä suostunut kiipeämään keinulle. Siinä me sitten tovi jahkailtiin, mutta saimme keinun lopulta onnistuneesti läpi. Keskiosa radasta sujui hyvin, takaaleikkaus kepeille onnistui hyvin ja kaikki meni loistavasti, kunnes tulimme A:lle. Valon täytyy pysähtyä joka kontakteille. A:n Valo kuitenkin rynni alas, ja kun otimme sen uudestaan, tuli kolmas kielto ja hylkäys. Toisella kiipeämiskerralla Valo pysähtyi mallikkaasti A:lle two-on-two-offiin ja sen jälkeen oli enää suoraanjuoksemista pussille, muurille ja hypylle.

Vaikka ratamme hylättiinkin, olen silti tyytyväinen suoritukseemme. Kun vain saamme kontaktit viilattua parempaan kuntoon, luulen että suorituksemme kohenevat merkittävästi.

Ja ainahan niitä uusia kisoja tulee. Nyt olemme yksiä kisoja kokeneempia!

12 kommenttia:

 1. Teillä meni kyllä kivasta! Enpä tajunnu että se tolleri olikin Valo, muuten olisinkin kuvaillut :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai olitteko tekin siellä? Olitteko kisaamassa vai vaan katselemassa? Olin ratahenkilönä melkein kaikissa starteissa (paitsi ykkösissä, sattuneesta syystä), enkä kyllä muista nähneeni Emma-nimistä labbista viipottamassa esteiden yli. Mutta se voi olla vaan mun muistkin mikä temppuilee :)

   Poista
  2. Ei oltu, oltiin katsomassa menoa Ekan kanssa :)

   Poista
  3. Aa, no sitten näin teidät! Taisin kyllä keskittyä vaan Ekaan, kun se oli nii-in suloinen ja pikkuinen!

   Poista
 2. Tärkeintä on pitää hauskaa! :) Kivasti näytti kyllä menneen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mut olishan se kiva jos samalla kun on hauskaa niin menestyiskin vähän :D

   Poista
 3. Voi harmi , miten ilkee virhe toi Valon riman puotto . :((
  Hei , tsemppiä ja paaaljon !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se jäi kyllä vähän harmittamaan. Kiitos :)

   Poista
 4. Ensi kerralla sitten tosiaan kokemusta viisaampana! Hieno harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Agility on kyllä tosi mukavaa ja mukaansatempaavaa, paras harrastus mitä olen tähän asti kokeillut.

   Poista
 5. Hienostihan teillä on mennyt! Hylky ei muuten tullut kolmannesta kiellosta, vaan väärän radan suorittamisesta/esteen uusimisesta (kontaktia ei saa uusia, meni miten meni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä mäkin ajattelin, kun muistelin että esteet pitää suorittaa oikeassa järjestyksessä ja oikeaan suuntaan. Mutta sitten aloin epäilemään itseäni, kun huomasin videolta, että tuomari jatkoi tuomarointia keinun jälkeen ja risti kätensä vasta A:n jälkeen. Ehkä hän sitten halusi vaan tuomaroida loppuun :D

   Poista