Sivut

29.11.2013

x + y = z

Ensi viikolla minulla on pääsykoe.

Olen käyttänyt lähes kaiken liikenevän ajan pänttäämiseen. Koe sisältää lähinnä englannin kielioppia ja matematiikkaa, joten mitään teoriaa ei tarvitse opetella. Kysymykset sinällään eivät myöskään sisällä mitään korkean asteen tiedettä, mutta koe on täynnä kompia ja ansoja, joten skarppina täytyy olla.

Olen kertonut aiemmin, että puhun myös ruotsia, mutta kaksikielisyys ei ole aina pelkästään hyvä asia. Kun ajattelee suomeksi, on opiskellut ruotsiksi ja tehtävät ovat englanniksi, siitä syntyy aikamoinen soppa. Esimerkiksi kolmion pinta-alaa miettiessäni huomasin sanovani ääneen seuraavaa: "Triangelin area on base gånger height delat med två". No, ainakin ymmärrän itse, se tässä kai on tärkeintä.

Kokeen lähestyessä kaikki muu on ollut tauolla. Myös Valo. Lenkit ovat olleet lyhyitä ja niissäkin olen ollut aika poissaoleva.

Valo on kyllä tehnyt kaikkensa muistuttaakseen olemassaolostaan. Se on huokaillut, mököttänyt ja tullut jopa pyytämään, että lähdettäisiinkö ulos. Tänään se huokaili erityisen raskaasti, joten teimme päivällä oikein pitkän lenkin. Se taisi olla aika hyvä päätös, sillä olin laskenut monta tuntia peräjälkeen ja luvut sekoittuvat keskenään yhdeksi puuroksi.

Sitä paitsi, pieni tauko tekee aina hyvää, eikö niin?

Ja nyt, voin taas keskittyä matematiikan saloihin. Valokin on tyytyväinen. Ainakin hetken.

6 kommenttia:

  1. Mä ajattelen tosi usein englanniksi. 8) Se kuulostaa päässä hauskemmalta ja järkevämmältä. Toisinaan huomaan hukkaavani sanan suomeksi, joten joudun kääntää englannista että muistan tai ymmärrän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännää, miten sujuvasti kielet sekoittuvat keskenään!

      Poista
  2. http://koeruuvet.blogspot.fi/2013/12/1-luukku.html

    VastaaPoista
  3. Minä opin ruotsia vasta 5-vuotiaana, kun muutimme Ruotsiin muutamaksi vuodeksi. Sitten asuimme taas Suomessa, kunnes muutimme Saksaan muutamaksi vuodeksi. Varmaan johtuu näistä selkeistä kielialueista, etten ole koskaan sekoittanut kieliä keskenään vaan puhuin kaikkia kolmea sujuvasti teini-ikäisenä. Nyt kolmekymppisenä etenkin saksa on alkanut unohtua, mutta äkkiä se sieltä taas tulisi, jos menisin Saksaan joksikin aikaa.

    Tsemppiä pääsykokeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletpas kansainvälinen, aika mahtavaa! Helposti ne kielet tuntuvat kyllä unohtuvan, jos niille ei ole tarvetta.

      Kiitos!

      Poista