Sivut

22.11.2013

Puolikas pähkinä päivässä

Meillä on Valon kanssa yksi iso eroavaisuus. Nimittäin siinä missä minä viihdyn hyvin sisällä, Valon mielestä sisällä oleminen on järisyttävän tylsää. Edes lelut ei auta.

Onneksi lähdemme kohta mökille. Vaikka sanoinkin jo syyskuussa, että syksyn viimeinen mökkireissu on tehty, niin me sitten kuitenkin suuntaamme taas mökkiä kohti. Ei pitäisi yrittää ennustaa tulevaa, suunnitelmat muuttuvat aina. Tällä kertaa suunnitelmanmuutos tosin oli varsin mukava.

Mökkimatka tuli kyllä hyvään saumaan, koska nyt Valo voi juosta ulkona koko viikonlopun. Ehkä se jopa laihtuu vähän.

Valo on nimittäin lihonut entisestään, vaikka olen ollut tarkkana ruuan kanssa. Viikko sitten se painoi 22 kiloa ja näytti jotenkin erityisen lihavalta. Olen jostain syystä kehittänyt Valon lihomisesta itselleni ison ongelman. Pelkään, että se paisuu kuin pullataikina, jos emme pysy tarpeeksi skarppeina.

Antaisin mielelläni Valolle luita ja ties mitä herkkuja, mutta tällä hetkellä kaikki herkut ovat pannassa. Paitsi puolikas maapähkinä per päivä. Valo näyttää niin surkealta aina kun syömme, joten sovimme että se saa edes jotain.  

Olkoonkin sitten vain puolikas pähkinä.

8 kommenttia:

 1. Mullakin on koko ajan sellanen olo, että Emmistä tulee kohta joku kauhea pullero, koska pari kiloa oli tullut lisää ja näyttää paksummalta. Toki se voi olla lihonutkin, mutta enempi epäilen, että kun talvikarvaa on alkanut kasvaa se tekee sitä lihavemman näköisen kun silmä on tottunut kaljuun turkkiin, en sitten tiiä voiko ne pari kiloa tulla vain karvasta vai onko toi todella lihonut, vaikken mielestäni ole lisännyt ruokaa mitenkään. Ehkä vain kuvittelen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se aika pulskan näköiseksi tekee, jos paljon tulee talvikarvaa. Mutta en minäkään tiedä, voiko se pelkkä karva painaa niin paljon! Toivottavasti :D

   Poista
 2. Mörkö lihoi tosi herkästi lääkityksensä takia ja kun se oli vielä niin pikkuinenkin, niin lihomiseen ei tosiaan tarvittu paljoa. Se sai narskuteltavaksi aina porkkanoita, ne oli sopivan kevyitä herkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienillä koirilla lihominen on varmasti paljon pahempi juttu, kun se voi käydä niin helposti. Kiitos muuten tuosta porkkanavinkistä! Valo sai heti oman porkkanan pureskeltavaksi :)

   Poista
 3. Eikös Valo ole leikattu, lihooko se sitten sen takia? Voihan se olla, vaikka leikkauksesta olisikin kulunut jo pitempi aika... Syökö se kuinka monta kertaa päivässä? Ja onhan olemassa, jos on oikeasti tosi huolissaan ja haluaa kokeilla, niin varmaan jotain koiranruokaa tähänkin tilanteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, luulen että lihominen johtuu nimenomaan leikkauksesta. Valo saa aamuin ja illoin ruokaa. Olemme ruuan määrää jo vähentään aiemmasta, mutta pitää näemmä vähentää vielä enemmän. Heh, meillä jo syötetäänkin ns. laihdutusruokaa :D

   Poista
 4. Jestas miten samanlainen angsti-ilme voi olla! Magi tekee ihan samaa sisällä, yleensä se sitten alistuneesti huokaisten hakee jonkun lelun ja roikottaa sitä hampaidensa välissä kuin raatoa. :D Magin sterkkauksen jälkeen sen jo ennestään pohjaton ruokahalu on noussut ihan uusiin mittoihin, joten jääkaapille ei pääse ilman avecia. Mäkin vahdin tosi tarkkaan, mitä sille annan, ettei pääse munkkikilot kertymään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, on se koiran elämä kurjaa :D Meilläkin jääkaapin kyttäys on ihan ehdoton juttu. Harmi että ne munkkikilot kertyy niin helposti!

   Poista