Sivut

20.7.2013

Ykkösluokan junailijat

Lähdimme Valon kanssa mökille jo muutama päivä sitten M:n jäädessä vielä kotiin paiskimaan töitä. Koska M tarvitsee työmatkoillaan autoa, varasin minulle ja Valolle junaliput.

Valo on matkannut etenkin paikallisjunissa aika useasti. Kerran aikasemmin se on mennyt pidemmän matkan junassa. Ei siis puhuta ihan mistään noviisihauvasta, mutta aika jännät paikat oli silti.

Lippua varatessani kiinnitin huomiota siihen, että koiran paikkaa valitessa vaihtoehtoina oli "lemmikkipaikka" ja "iso lemmikki". Sen enempää ajattelematta valitsin ison lemmikin paikan.

Tämä osottautui varsin onnistuneeksi valinnaksi. Valolla oli reippaasti yli neliömetri tilaa tassutella, makoilla ja odotella. Tämä oli todella mukava yllätys, sillä yleensä junassa Valo ei osaa varoa kanssamatkustajia oikeastaan yhtään. Matkustajat saavat aina pienen jumppatuokion, kun Valo asettaa itsensä keskelle käytävää. Siinä sitä sitten pitäisi loikata yhden keskikokoisen koiran yli jos tahtoo ulos. Ei ihan helppo homma liikkuvassa junassa.

Voi, kuinka moni onkaan astunut Valon hännän päälle. Joka tapauksessa, nyt tätä ongelmaa ei ollut koska tilaa oli enemmän kuin riittävästi. Eikä kukaan ei tallonut Valon häntää.

Sen sijaan takanamme oli pelkkään minikokoiseen jalkatilaan ahtautunut dalmatialainen ja toisessa päässä samaiseen pieneen jalkatilaan ahtautunut jättikokoinen sekarotuinen. Nämä olivat varmaankin niitä "lemmikkipaikkoja". 

Tässä siis oiva vinkki kaikille junamatkustelijoille: jos on iso koira, varaa paikka isolle lemmikille. Paikka maksoi saman verran ja saimme käytännössä oman junaloossin verran tilaa. Voi tietysti olla, että meillä sattui vain käymään hyvä tuuri. On tuo minusta silti kokeilemisen arvoista. 

Mutta voi, nyt minua alkoi säälittää se dalmatialainen ja sekarotuinen. Ne näyttivät aika onnettomilta. 

2 kommenttia:

  1. Tuo ison koiran paikka on ollut monesti Susunkin pelastus, helpottaa edes vähän kammottavaa junamatkaa että on sentään tilaa ja omaa rauhaa. En tiedä, lasketaanko Suppista "isoksi koiraksi", mutta olen aina varannut paikan edellisenä iltana tai samana aamuna, jotta joku oikeasti suuren koiran omistaja olisi varmasti ehtinyt siihen mennessä varata paikan, jos olisi halunnut. Lisäksi jos joskus olen käynyt ihan luukulta Susun kanssa ostamassa lipun ja erikseen kysynyt asiasta, niin ovat siinäkin myyneet tuolle tappijalalle sen paikan :) Eli kaipa se sitten on iso :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minä kyllä lasken tällaiset keskikokoisetkin koirat isoiksi, kun junamatkasta on kyse :D ja toki jos jollain olisi joku jättikoira mukana, niin voihan niitä paikkoja vielä junassakin vaihdella.

      Poista