Sivut

13.7.2014

Metsän pyörteissä

Luulin, että luontopolut ovat leppoisia, hyvin merkittyjä reittejä, joita pitkin voi tallata vaikka lenkkarien nauhat löysällä. Selvisi, että ei ole.

Ainakaan tämä yksi, jolla kävimme Valon uuden ystävän Cocon ja hänen omistajansa kanssa.

Reitti oli pitkä, kuoppaisa ja mutkitteleva ja minä kaaduin kalliolle löysien nauhojeni takia. Sain myös hyttysenpiston silmään, joka allergisoi niin että näytin saaneeni turpiin ja Valo meinasi hypätä lampeen, mistä se ei olisi päässyt enää ylös ilman apua.

Mutta noin muuten retki oli kyllä mukava. Siis ihan oikeasti mukava. Pidän kovasti metsässä olemisesta, ja myös Valo puikkelehti eteenpäin kuin affena mökkijärvellä. Pienelle Cocolle jotkin nousut olivat liian suuria, mutta sinnikkäästi sekin kiipesi lähes joka niemelle ja notkolle.

Lopulta kotiin päästessämme minulla oli lähes umpeen muurautunut silmä, hyttysenpistoksista läikikkäät kädet, kalliota vasten nirhautuneet, mustelmaiset jalat mutta - mikä tärkeintä - myös yksi hyvin väsynyt koira.

Se on onnea se.

6 kommenttia:

 1. Oi, metsäretket on parhautta. Ja väsynyt koira on myös parhautta :')

  VastaaPoista
 2. Te ootte kyllä hurjia kun uskallatte lenkkeillä metsässä näin kesälläkin. :) Mä muutuin ihan ylihysteeriseks sen kyynkohtaamis-episodin jälkeen ja kuultuani useammalta eri ihmiseltä kuinka siinä pururadalla oli joku liero paistatellut päivää. Hrrrrr...me lenkkeillään kesä kaupungissa ja palataan takaisin maastoon, kun kylmät ilmat tulee takasin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo. Metsässä on vaan niin paljon mukavampi kulkea ja helteillä siellä on viileämpää. Mutta ymmärrän hyvin sun pelon, better safe than sorry. Ehkä meiän hurjuus johtuu siitä, ettei olla törmätty yhteenkään lieroon (me keskitytään selvästi astetta isompiin metsäneläimiin :D) ja toivottavasti tilanne sellaisena myös pysyy!

   Poista
 3. Kyllä sielu lepää metsälenkeillä. Niin rauhallista ja koira saa painaa minkä kerkeää. On se parhautta :) Tosin itikoita jos on niin perun sanani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, en mäkään paljon parempaa skenaariota keksi! Hyttyset sais kyllä munkin puolesta karkota maan uumeniin :D

   Poista