Sivut

9.4.2013

Unohdin syntymäpäivän

Valo täytti eilen kolme vuotta, ja minä muistin sen vasta tänään. Unohdimme synttärit viimekin vuonna. Tiedän, että koirilla ei ole halaistua hajuakaan omista tai sen koommin muidenkaan syntymäpäivistä. Mutta silti minusta tuntuu pikkuisen pahalta.

Niin moni kuitenkin viettää edes jollakin tapaa oman koiransa syntymäpäivää. Ja se on minusta hyvä idea, itseasiassa koiria voisi juhlistaa vieläkin useammin, sen verran mahtavia ne tuppaavat olemaan. Olenpa kuullut sellaisistakin koiranomistajista, ketkä viettävät jopa koiriensa nimipäiviä.

Minä sen sijaan en antanut lahjaa, tehnyt ekstrapitkää lenkkiä tai syöttänyt herkkujakaan. Mutta jotain minäkin tein. Soitin eläinlääkärille kysyäkseni kastrointiajoista. Aika hyvä syntymäpäivälahja.

Minä ajattelin kuitenkin - ikään kuin hyvittääkseni tämän - viettää Valon 3-vuotiskotiintulijaispäivää. Se on vasta kahden kuukauden päästä. Silloin aion tehdä pitkän metsälenkin ja heittää muutaman ylimääräisen kerran frisbeetä.

Ja ehkä jo tänään, annan Valolle muutaman palan makkaraa.

6 kommenttia:

 1. Paljon onnea synttärisankarille myöhästyneenä!

  VastaaPoista
 2. Haha, mun koiran synttärit on 1.5. niin on helppo muistaa. Kissankin synttärit on tasan kuukautta ennen omiani, niin harvemmin niitäkään unohdan. Kenenkään kaverin synttäreitä en sitten kyllä muistakaan.

  Mekin vietetään koiran kotiintulopäivää. Tilanne on aikuisen kodinvaihtajakoiran kanssa tietysti vähän eri, mutta idea sama! :D Siis kyllähän sitä on juhlittava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää, kun on noin helpot päivät! Mulla ei auttanut, vaikka merkkasin Valon synttärit kalenteriin, ne päivämäärät pitää näköjään löytyä sieltä pään sisältä.

   Kaikki syyt ovat kyllä aina tarpeeksi hyviä juhlistamiseksi :)

   Poista
 3. Meillä kyllä muistetaan Urpon synttärit ja nimpparit, mutta ei niitä pahemmin juhlita. Tänä vuonna Urpo joutui jäämään synttäripäivänään yksin kotiin koko yöksi, kun isäntäväki oli töissä, että se niistä juhlista, hah! Mutta onnea Valolle kuitenkin jälkikäteen! Kolme on hyvä ikä, järkeäkin alkaa toivon mukaan löytyä pikkuhiljaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, ei ollut mikään paras synttäri Urpolla! Voishan se olla vähän hassua jotkut hurjat bileet järjestää, mutta musta on mukava ajatus että ne synttärit juurikin edes muistetaan.

   Ja kiitos onnitteluista! Järjestä on tietoa aina hyvin lyhyinä ja pieninä hetkinä... Sitten se taas katoaa, ja Valo on niin kuin ei koskaan olisi mitään älyllistä nähnytkään :D

   Poista