Sivut

25.1.2013

Hyvä säkä

Minulta kysyttiin viime viikolla agilityssa "Onko Valolla kuinka paljon säkää?". Onneksi en vastannut mitään sellaista kuin "Joo, kyllä sitä aina tuntuu onnistavan, vaikka onkin vähän tohelo." Sen sijaan (hetken asiaa mietittyäni) vastasin, että en tiedä. Siis en tiedä oman koirani säkäkorkeutta!

Niin. Kysyjä oli tästä varsin kauhuissaan, joten kotiin päästyämme mittasin (tai M mittasi) sen heti. 52 senttimetriä. Rotumääritelmän mukaan Valo on yhden senttimetrin liian korkea ihannetolleriksi. Virheeksi sitä ei sentään vielä luokitella. Sen sijaan ainakin liian pehmeät ranteet, vaaleanpunainen kirsu ja varmaan myös massan puute ovat koirastani löytyviä virheitä. Virheiksi luokitellaan mm. myös matalat tassut (?), heikko lanne (?) ja avoin turkki (???).

 Tässä askeltaa pehmeäranteinen koira.
Tästä voinee päätellä, että emme ole koskaan käyneet näyttelyissä. Eikä siis välttämättä kannatakaan käydä.

Minulla ei ole mitään koiranäyttelyjä vastaan, päinvastoin - se kuulostaa varsin hyvältä harrastukselta. Silti tuosta kaikesta määrittelystä tulee aika hämmentynyt olo. Minusta Valo on kaunis koira, ja mahtavin koskaan tapaamani. Se on minun ihan oma ihannetolleri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti