Sivut

19.12.2012

Muutama sana hiihtäjistä

Meillä on kotimme lähellä paljon hiihtolatuja. Mikä on ihan OK, paitsi että kävelyreittejä ei ole melkein ollenkaan, kun kaikki on muutettu laduiksi.

Senpä takia joudumme välillä kävelemään muutamia metrejä ladulla, jotta pääsisimme takaisin kävelytielle. Jos haluan esimerkiksi pellolle lenkille, joudun kävelemään noin 10 metriä hiihtäjien tiellä. Tällöinkin varon aina, ettemme ole kenenkään tiellä ja varromme kunnes mahdolliset sauvojat ovat suihkineet ohi. Mikä ei minun mielestäni ole kovin paha juttu.

Hiihtäjien mielestä taas on. On tietysti totta, että se ei ole mukavaa, jos ei pääse eteenpäin, kun vastassa on jonkun hurtta. Ja tuleehan siitä painaumia maahan, kun tavallisilla tossuilla kävelee ladun päällä. Mutta kun me emme edes ole kenenkään tiellä. Yksi hiihtäjä kuitenkin avautui tilanteesta (en tiedä oliko sanat suunnattu minulle vai yleisesti taivaalle ja kaikkien kuultavaksi) ja karjui, että on se saamari kun aina noitten pitää kävellä hiihtoladuilla ja plaa plaa plaa.

En ole oikeastaan koskaan aikaisemmin sanonut kenelläkään vastaan, mutta nyt en malttanut olla hiljaa. Joten karjuin takaisin jotakin sen suuntaista, että eipä sen nyt luulisi maailmaa kaataavan, jos kävelemme sen 10 metriä hiihtoladulla, että pääsemme kävelytielle. Muuta mahdollisuutta kuin oikein ei ole. Hiihtäjäkään nimittäin ei voinut olla huomaamatta, että olimme vain ohikulkumatkalla, emmekä suinkaan olleet perustamassa piknikkiä keskelle latua.

Mikähän siinä on, että koiranomistajille ollaan aina vihaisia? Jos ei hiihtoladulla kävelemisestä, niin tarpeiden keräämisestä (tai keräämättömyydestä). Ja eipä siinä. Kyllä minuakin sapettaa, jos joku on jättänyt kasan keskelle kävelytietä. Mutta kun se ei jää siihen. Olen huomannut niin oman kuin muidenkin koirien kanssa, että ihmisiä ketuttaa myös mm. koiran haukkuminen, koiran irrallaan pitäminen, koirapuistot ja koirien jättäminen ruokakaupan edustalle.

Minä ymmärrän, että kaikki eivät pidä koirista. Mutta koirattomien tulisi ymmärtää, että jotkut taas pitävät.

Mitä mieltä te olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti